Mindenki rosszul ette eddig a sushit, így kellene valójában az etikett-szakértő szerint

Te vajon jól csináltad, esetleg te is azon emberek közé tartozol, akik rosszul fogyasztották eddig ezt a japán finomságot? Most kiderül!
A hibák, amiket szinte minden sushi-rajongó elkövet
A sushit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy világszerte kedvelt csemegéről van szó: egy olyan japán eredetű ételről, amit általában rizs és hal vagy más tengeri herkentyűk kombinációjából készítenek. A sushi alapja a sushirizs, melyet ecettel és cukorral kevernek össze, majd hagyják kihűlni. A legismertebb sushi variációk közé tartozik a nigiri sushi, ahol a rizst kézzel formálják és ráhalmozzák a friss halat vagy tenger gyümölcseit, valamint a maki sushi, melyben a rizst és a tölteléket alga lapba tekerik. A sushi fogyasztásához gyakran társul szójaszósz, wasabi, ecetes gyömbér és zöldhagyma, melyek kiegészítik az ízét. Fontos megjegyezni, hogy a sushi elkészítése egyben művészet is, és az alapanyagok minősége kiemelkedően fontos az autentikus élményhez, de a fogyasztásának is megvannak a maga szabályai, melyekről sokan még csak nem is tudnak. Éppen ezért az emberek többsége számos hibát vét evés közben, a leghelytelenebb szokásokat pedig most egy japán etikett-szakértő tárta fel a Mirrornak. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Ha fontos számunkra, hogy természetes módon támogassuk az egészségünket érdemes meginni éhgyomorra egy pohár meleg vízben elkevert mézet - cikkünkben azt is eláruljuk, miért!
Leadfotó: 123rf
Oldalak
