Romániából érkező hús árasztaná el a magyarokat, de félnünk kell a minőségtől?
A magyarországi piacon erősítene be a sepsiszentgyörgyi cég. Persze felmerül a kérdés, hogyha a szomszédból érkezik a hús, akkor kell-e tartanunk attól, hogy rossz minőségű lesz?
Mindenki megnyugodhat, mert a hagyományos erdélyi ízvilágot képviselik, bár majd a magyarok eldöntik, bejönnek-e nekik a termékek
Már az ősidők óta alapvető élelmiszerforrásunk közé tartoznak a húsételek és különböző húskészítmények. Ezek a fehérje-tartalmuk mellett zsírban, vitaminban és ásványi anyagban gazdag élelmiszerek közé tartoznak.
Magyarországon a vágóállat-minősítés vagy kereskedelmi osztályba sorolás a húsiparban régóta nem ismeretlen fogalom. A módszerek változtak az idők folyamán, de a lényeg ugyanaz maradt. Sokáig a csontos hús kihozatalt, majd a fehéráru arányt figyelték, majd a 2004. évi EU csatlakozással a SEUROP minősítés mint kereskedelmi osztályba sorolás vált kötelezővé.
Romániából is jöhet minőségi hús? Bátran kijelenthetjük, hogy igen, főleg, ha az Sepsiszentgyörgyről érkezik, ami egy magyar többségű város. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire kell számítani a boltokban!
A vegetáriánusok és a vegánok valószínűleg kirohannak a világból, ha meghallják a szót, hogy ”szalonna”. Pedig úgy néz ki, hogy a bacon bizony jó hatással van ránk.