Míg a barna rizs teljes értékű, nem finomított, a rizsszem egészét tartalmazza, a csíra és a korpa is megtalálható benne, a fehér rizs feldolgozásánál a magas rosttartalmú részeket eltávolítják, nagyobb a szénhidráttartalma, és sokkal gyorsabban elkészül. Éppen emiatt fontos, hogy barna rizs főzésekor mindig használjunk fél csésze vízzel többet, mint amennyit a fehér rizshez adnánk.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A barna rizst máshogy kell elkészíteni
Míg a barna rizs teljes értékű, nem finomított, a rizsszem egészét tartalmazza, a csíra és a korpa is megtalálható benne, a fehér rizs feldolgozásánál a magas rosttartalmú részeket eltávolítják, nagyobb a szénhidráttartalma, és sokkal gyorsabban elkészül. Éppen emiatt fontos, hogy barna rizs főzésekor mindig használjunk fél csésze vízzel többet, mint amennyit a fehér rizshez adnánk.