A gyümölcsök és zöldségek a magas víztartalmuk miatt könnyen penészednek, ahogyan a kenyér is. A sajtokra is alaposan oda kell figyelnünk. Az olyan kemény sajtoknál, mint a parmezán vagy a cheddar, esetében a penészes részt legalább 2,5 cm vastagságban levágva a maradék még fogyasztható. A többség a trapistáról is le szokta vágni a fehér részt, de ezután nem árt alaposan hőkezelni, mondjuk jól rágrillezni a kenyérre.
A gyümölcsök és zöldségek a magas víztartalmuk miatt könnyen penészednek, ahogyan a kenyér is. A sajtokra is alaposan oda kell figyelnünk. Az olyan kemény sajtoknál, mint a parmezán vagy a cheddar, esetében a penészes részt legalább 2,5 cm vastagságban levágva a maradék még fogyasztható. A többség a trapistáról is le szokta vágni a fehér részt, de ezután nem árt alaposan hőkezelni, mondjuk jól rágrillezni a kenyérre.