Ha így szeded ki a paradicsomfoltot a ruhádból, újra makulátlan lesz

Kevés annál idegesítőbb dolog van, mikor paradicsomos foltot fedezünk fel a ruhánkon, hiszen a szennyeződéssel szemben még a legdrágább mosószer is kudarcot vall. Szerencsére azonban létezik egy praktika, ami nagy segítségünkre lehet ilyen esetben.
Filléres módszer
Mindenki szereti az olyan paradicsomos ételeket, mint a lecsó, a bolognai spagetti, a töltött paprika vagy a pizza, és a legtöbben azzal is tisztában vannak, mekkora bosszúsággal jár, ha véletlenül leeszik magukat az említett finomságok egyikével. Köztudott, hogy a termés által keletkezett foltok eltávolítása a ruhákból igazi kihívást jelent, egyrészt a lében található taninok (amik a piros színt adják), másrészt azon zsírok, valamint olajok miatt, amik az adott fogás elkészítéséhez kellenek. A makacs szennyeződések eltüntetését nehezíti továbbá, hogy a paradicsomlé hő hatására még jobban beivódik a ruhába, ezért fontos a gyorsaság. De melyik a legjobb módszer, amivel biztosan el tudjuk távolítani az irritáló pecsétet a szövetből? Galériánkban eláruljuk!

A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu
Oldalak
