Még ezen a nyáron lefaraghatsz a kilókból: a hazai dietetikus szerint ezen múlik a siker
Az igazi forró nyár és a bikiniszezon beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből.
Így hozhatod magad formába
A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A hidegen sajtolt olajok ezek közül is kiemelkednek: gazdagok E-vitaminban, fito-tápanyagokban és antioxidánsokban, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint segíthetnek bizonyos daganatok megelőzésében. Bár a magyarok 10-35 százaléka folytat valamilyen mentes diétát, amelyből allergia vagy ételérzékenység miatt kizár bizonyos ételeket , egészségünkre jótékony hatással van az, ha tányérunkon színes ételek palettája szerepel, változatosan táplálkozunk és nem folytatunk egyoldalú étkezést. Shenker-Horváth Kinga az Eisberg dietetikus szakértője reagált a zsírokkal és olajokkal kapcsolatos hiedelmekre és tévhitekre; részletek a galériában!
Nem is gondolnád, mennyi érv szól a nyári fogyókúra mellett, főleg, ha rendszeresen fogyasztod az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket, amik segítenek beindítani a karcsúsodást.
Leadfotó: 123rf