Az egyik legjobb módja a csípős ételek elleni küzdelemnek a cukor vagy a méz használata. A kapszaicin molekulák semlegesítésében a cukor kristályos szerkezete játszik kulcsszerepet, mivel képes "felvenni" és lekötni a kapszaicint. Egyszerűen szórj egy kevés cukrot a nyelvedre, és hagyd, hogy lassan feloldódjon. Ha inkább a mézet részesíted előnyben, egy teáskanálnyi méz ugyanilyen hatásos lehet, ráadásul a méz természetes gyulladáscsökkentő hatása is segíthet a nyálkahártya megnyugtatásában.
A hatékony trükk: cukor vagy méz
Az egyik legjobb módja a csípős ételek elleni küzdelemnek a cukor vagy a méz használata. A kapszaicin molekulák semlegesítésében a cukor kristályos szerkezete játszik kulcsszerepet, mivel képes "felvenni" és lekötni a kapszaicint. Egyszerűen szórj egy kevés cukrot a nyelvedre, és hagyd, hogy lassan feloldódjon. Ha inkább a mézet részesíted előnyben, egy teáskanálnyi méz ugyanilyen hatásos lehet, ráadásul a méz természetes gyulladáscsökkentő hatása is segíthet a nyálkahártya megnyugtatásában.