A spenótnak, a zellernek, vagy épp a brokkolinak sem tesz jót, ha mikróban melegíted, vagy akár főzöd őket, a kibocsátott káros sugarak ugyanis hatással lehetnek a bennük lévő nitrátokra. Ezek az anyagok egyébként nagyon is egészségesek rád nézve, ám a mikróban átalakulnak. Könnyedén nitrózaminokká válhatnak, amelyeket viszont már rákkeltő hatású vegyületekként tartanak számon.
Zöldlevelűek
A spenótnak, a zellernek, vagy épp a brokkolinak sem tesz jót, ha mikróban melegíted, vagy akár főzöd őket, a kibocsátott káros sugarak ugyanis hatással lehetnek a bennük lévő nitrátokra. Ezek az anyagok egyébként nagyon is egészségesek rád nézve, ám a mikróban átalakulnak. Könnyedén nitrózaminokká válhatnak, amelyeket viszont már rákkeltő hatású vegyületekként tartanak számon.