Ezeket az ételeket sose melegítsd újra a mikróban! Nagy veszélybe sodorhatod magad, ha mégis így teszel
Nagyon sokat árthatsz az egészségednek, ha bizonyos ételeket a mikróban melegítesz meg, ugyanis könnyen mérgezővé válhatnak.
Ezekkel az ételekkel kerüld a mikrót
Azt már régóta tudjuk, hogy sem a műanyagdoboznak, sem a bennük lévő ételnek nem tesz túl jót a mikrohullám, és hogy az alumínium fóliát is szigorúan tilos a mikróba tenni, ám vannak olyan ételek is, amik jobb, ha elkerülik ezt a fajta melegítést. Kétségtelen, hogy sokkal gyorsabb és praktikusabb csak bedobni a mikróba, de azt sose felejtsük el, mivel nemcsak az állagát, de akár összetevőit is módosíthatják, ezáltal pedig mérgezővé válhatnak. Galériánkban felsoroljuk azokat az ételeket, melyeket jobb ha a gáztűzhelyen melegítesz fogyasztás előtt:
A mikró használata rendkívül egyszerű és kényelmes, de a takarítása már jóval bonyolultabb lehet. A felhalmozódott ételmaradványok, zsírfoltok és egyéb szennyeződések nehezen tisztíthatók, néhány egyszerű trükkel azonban megkönnyíthetjük a folyamatot.