Végül a fenolok, amelyek a kávéban található vegyületek, szintén hozzájárulnak a bél savasságának szintjéhez. De mi történik pontosan, ha a gyomrot megcsapja a sav?
"A kávé pH-értéke körülbelül 5, míg a gyomorsavunk körülbelül 2-es pH-val büszkélkedhet, ami az utóbbit savasabbá teszi" - jegyezte meg Rao. Ennek eredményeként a gyomrunknak képesnek kell lennie arra, hogy kezelje a kávéfogyasztás okozta savat.
"Bármit eszel, gyomorsav termelődését okozza, de a kávé többet termel" - mondta. „Tehát, ha éhgyomorra kávézás után puffadtnak érzi magát, vagy felső hasi fájdalmai és hányingere van, akkor tudja, hogy valami problémája van vele.”
Fotó: Pinterest
Végül a fenolok, amelyek a kávéban található vegyületek, szintén hozzájárulnak a bél savasságának szintjéhez. De mi történik pontosan, ha a gyomrot megcsapja a sav?
"A kávé pH-értéke körülbelül 5, míg a gyomorsavunk körülbelül 2-es pH-val büszkélkedhet, ami az utóbbit savasabbá teszi" - jegyezte meg Rao. Ennek eredményeként a gyomrunknak képesnek kell lennie arra, hogy kezelje a kávéfogyasztás okozta savat.
"Bármit eszel, gyomorsav termelődését okozza, de a kávé többet termel" - mondta. „Tehát, ha éhgyomorra kávézás után puffadtnak érzi magát, vagy felső hasi fájdalmai és hányingere van, akkor tudja, hogy valami problémája van vele.”