Ne végezze a kukában! Ennyi minden készíthető a maradék rizsből: egyik ínycsiklandóbb, mint a másik
Főételek mellé gyakran választunk rizst kísérőnek, azonban olykor nehéz eltalálni a megfelelő mennyiséget, így sokunknál előfordul, hogy ebéd után jóval több lesz a maradék, mint ahogyan azzal előre számoltunk – azonban nem szükséges, hogy a szemetesben landoljon, a másnapos köretből ugyanis még számos izgalmas dolog készülhet.
Érdemes kísérletezni a konyhában
A rizs az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető köret, nem beszélve arról, hogy sokféle módon meg lehet bolondítani, sőt akár önmagában egytálételként is megállja a helyét – csupán néhány fűszer, zöldség vagy húsféle kell hozzá, és kész is az ebéd. Számos trükköt ismertettünk már arra vonatkozóan, hogyan kell úgy összerittyenteni, hogy ne főjön szét és ne legyen ragacsos, de azt is megmutattuk, hogy ha nem szeretnénk, hogy ez a mennyei köret unalmassá váljon, érdemes bekukkantanunk a kamrába, ugyanis mindannyiunknál megtalálható az az egy összetevő, ami remek ízt kölcsönöz a főtt rizsnek. No, de mi van akkor, ha tálalás, majd evés után a főételből már csak morzsákat szedhetünk össze, ellenben a nyakunkon marad egy rakás rizs? Galériánkban elárulunk pár tippet, hogyan érdemes újrahasznosítani:
Neked is bosszúságot okoz, amikor rizst főzöl, végeredménynek pedig egy ragacsos masszát kapsz? Nos, könnyen lehet, hogy még nem hallottál arról a pofonegyszerű konyhai trükkről, amivel gyerekjáték elkerülni ezt a problémát.
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors, mindmegette.hu