Előkészítés: Hámozd meg a gyömbért, és reszeld le vagy vágd nagyon apró darabokra. Ha szereted a darabosabb dzsemet, használj késes aprítót.
Főzés: Egy közepes méretű lábosban keverd össze a gyömbért, a cukrot (vagy mézet), a citromlevet és a vizet. Lassú tűzön kezd el főzni, időnként kevergetve.
Sűrítés: Amikor a keverék kezd besűrűsödni (kb. 20-25 perc főzés után), add hozzá a fahéjat vagy szegfűszeget, ha szeretnél különlegesebb ízt.
Tárolás: Az elkészült dzsemet töltsd sterilizált üvegekbe, zárd le, és tárold hűtőszekrényben.
4/4
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Elkészítés:
Előkészítés: Hámozd meg a gyömbért, és reszeld le vagy vágd nagyon apró darabokra. Ha szereted a darabosabb dzsemet, használj késes aprítót.
Főzés: Egy közepes méretű lábosban keverd össze a gyömbért, a cukrot (vagy mézet), a citromlevet és a vizet. Lassú tűzön kezd el főzni, időnként kevergetve.
Sűrítés: Amikor a keverék kezd besűrűsödni (kb. 20-25 perc főzés után), add hozzá a fahéjat vagy szegfűszeget, ha szeretnél különlegesebb ízt.
Tárolás: Az elkészült dzsemet töltsd sterilizált üvegekbe, zárd le, és tárold hűtőszekrényben.