Látványosan felerősödik az immunrendszered, ha így használod fel a gyömbért

Az immunrendszered támogatása mellett ez az egyszerű recept ízletes módja annak, hogy a gyömbér jótékony hatásait beépítsd a mindennapokba.
Egészséges finomság minden napra
Az immunrendszerünk erősítése az év minden időszakában fontos, de különösen télen, amikor a megfázásos betegségek és vírusok gyorsabban terjednek. Az egészséges táplálkozás, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend, valamint a természetes immunerősítők fogyasztása kulcsszerepet játszik abban, hogy testünk ellenállóbb legyen. Az egyik ilyen természetes csodaszer nem más, mint a gyömbér, amelyet már évezredek óta használnak különféle gyógyító célokra.
A gyömbér nemcsak az ázsiai konyha alapfűszere, hanem az egyik legismertebb természetes gyulladáscsökkentő, vírusölő és antioxidáns hatású növény is. A benne található hatóanyagok – különösen a gingerol – serkentik az immunrendszer működését, javítják az emésztést, és segítenek a szervezetnek a méregtelenítésben. Bár sokan tea formájában fogyasztják, vagy különféle ételekhez adják, van egy kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb felhasználási módja, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül hatékony módja annak, hogy beépítsd a gyömbért a napi étrendedbe. Ráadásul könnyen elkészíthető, és számos módon fogyasztható. Részletek a galériában!
Leadfotó: 123RF
Oldalak
