Elsóztad az ételt? Ezzel az egyszerű trükkel bármikor megmentheted az elrontott fogást
Egy életmentő ételmentő tipp, hogy ne ess pánikba, ha véletlenül elsóztad az ételt.
A hős szódabikarbóna
Vannak, akik szinte alig használnak sót az ételekhez, míg mások sót sóval esznek. Abban talán megegyezhetünk, hogy mint sok dolog esetében az életben, úgy a só kapcsán is az arany középút a legjobb. Ennek ellenére biztos, hogy veled is előfordult már, hogy kicsit jobban megborult a só főzés közben, mint kellett volna. Tetszik vagy sem, elő is fog fordulni, mert a konyhában ennél cifrább dolgok is történnek. Ahelyett azonban, hogy bosszankodnál, mutatunk egy hasznos trükköt, ezzel megmentheted a finomságot. A megoldáshoz szódabikarbónára lesz szükségünk, nem is sokra, egy késhegynyire. Adjuk hozzá az ételhez, keverjük el, így semlegesíteni tudjuk a sót. Persze egy kilós borulás esetén még varázslattal sem lehet megoldani a problémát, de szerencsére a legtöbb esetben csak kicsit lövünk túl a célon.