A konyhafőnök trükkje: így tudhatod meg főzés előtt, hogy rossz-e a tojás

Bár a legtöbb ételnél szinte lehetetlen nem észrevenni, ha megromlott - hiszen a jellegzetes szag mindent beterít - a tojásnál már más a helyzet. Íme a trükk, amivel percek alatt kiderítheted, ha emberi fogyasztásra már alkalmatlan.
Záptojás húsvétra?
Közeleg a húsvét, egyre több tojás, sonka és az ünnephez köthető tejtermék fogy a boltok polcairól. Sokan szeretnek időben betárazni ezekből a termékekből, hogy elkerüljék az ünnep előtti rohamokat a boltokban, ugyanakkor érdemes vigyázni a termékek szavatosságával, mivel a húsvét főbb ételei könnyen romlandóak. Míg a húsok és tejtermékek frissességének megállapítása során sokat segít az orrunk, a tojással már nincs ekkora szerencsénk. Ugyanis amíg nem törjük fel, nem tudhatjuk, mit rejt a héja. Van viszont egy jól bevált módszer, amivel megállapítható, friss-e vagy éppen már romlott a tojás. Részletek a galériában!
Ha már lassan vénásan adagolod magadnak a kávét, ám a serkentő hatás elmarad, akkor itt az ideje, hogy változtass reggeli rutinodon, és kipróbálj 1-2 teafajtát.
Leadfotó: 123rf.com, Forrás
Oldalak

This is a modal window.