Így kellene otthon tárolnod a gombát: ezzel a konyhai trükkel nagyon sokáig nem fog megromlani

Természetesen a fagyasztás a legegyszerűbb, de a gomba állaga így változik. Megmutatjuk, hogyan lehet sokáig frissen tárolni.

Egy jó gombapaprikásért megéri ezeket bevetni

A gomba Magyarországon is egy roppant népszerű étel. Szeretjük rántva, vagy paprikásként, és jó magyaros fűszerekkel feldobva isteni tud lenni.

Ráadásul számos egészségügyi előnye van, mivel csökkenti a koleszterinszintet, és a rák kockázatát is. A gomba tele van B-vitaminokkal, valamint hasznos rostokkal, amik jót tesznek a szervezetünknek.

Arról senkit nem kell meggyőzni, hogy az üveges és a friss gomba között óriási ízkülönbségek vannak. Viszont az utóbbit jóval nehezebb tárolni. A galériánkban mutatunk egy trükköt, amitől a gomba nagyon sokáig friss fog maradni!

A szakértők szerint a nyálkás gombák elkerülésének kulcsa a megfelelő tárolás.
Kattints a további képekért!

Napjainkban is élnek radioaktív céziummal szennyezett vadgombák Németországban, ez pedig az 1986-os atomkatasztrófa következménye.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Home&Design
A népszerű sorozat új évadával együtt egy új lakberendezési trend is felütötte a fejét.
Lifestyle
Amellett, hogy az egyik legnépszerűbb üdítőital, a háztartásban is hasznát vehetjük.
Fashion&Beauty
Nyáron mindannyian kedveljük a lenge, könnyed ruhadarabokat, melyekbe pillanatok alatt belebújhatunk. Sokan viszont nem kifejezetten rajonganak a ruhákért, erre jelentenek tökéletes megoldást a...