Így kellene otthon tárolnod a gombát: ezzel a konyhai trükkel nagyon sokáig nem fog megromlani

Természetesen a fagyasztás a legegyszerűbb, de a gomba állaga így változik. Megmutatjuk, hogyan lehet sokáig frissen tárolni.
Egy jó gombapaprikásért megéri ezeket bevetni
A gomba Magyarországon is egy roppant népszerű étel. Szeretjük rántva, vagy paprikásként, és jó magyaros fűszerekkel feldobva isteni tud lenni.
Ráadásul számos egészségügyi előnye van, mivel csökkenti a koleszterinszintet, és a rák kockázatát is. A gomba tele van B-vitaminokkal, valamint hasznos rostokkal, amik jót tesznek a szervezetünknek.
Arról senkit nem kell meggyőzni, hogy az üveges és a friss gomba között óriási ízkülönbségek vannak. Viszont az utóbbit jóval nehezebb tárolni. A galériánkban mutatunk egy trükköt, amitől a gomba nagyon sokáig friss fog maradni!
Napjainkban is élnek radioaktív céziummal szennyezett vadgombák Németországban, ez pedig az 1986-os atomkatasztrófa következménye.
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak

This is a modal window.