Az első és legfontosabb, hogy igyekezzünk lassú felszívódású szénhidrátokban gazdag, teljes értékű gabonából készült pékárut választani, amit később majd megpirítunk. A legjobb, ha házilag készítünk kenyeret, amibe a szénhidrát csökkentése végett különböző magvakat is teszünk. A kovásszal sütött kenyerek, a szénhidrátcsökkentett, valamint a rostban gazdag barna verziók sokkal jobbak, a lényeg, hogy alacsony legyen a GI értéke, azaz a glikémiás indexe, ugyanis a pirítás során még gyorsabban felszívódik a tápanyag a szervezetünkben, ezzel megemelve a vércukoszintünket.
Az első és legfontosabb, hogy igyekezzünk lassú felszívódású szénhidrátokban gazdag, teljes értékű gabonából készült pékárut választani, amit később majd megpirítunk. A legjobb, ha házilag készítünk kenyeret, amibe a szénhidrát csökkentése végett különböző magvakat is teszünk. A kovásszal sütött kenyerek, a szénhidrátcsökkentett, valamint a rostban gazdag barna verziók sokkal jobbak, a lényeg, hogy alacsony legyen a GI értéke, azaz a glikémiás indexe, ugyanis a pirítás során még gyorsabban felszívódik a tápanyag a szervezetünkben, ezzel megemelve a vércukoszintünket.