A kombucha egy erjesztett, probiotikus ital, amelyet hagyományosan teából készítenek. Az elkészítése során cukrot és fekete vagy zöld teát erjesztenek egy ún. SCOBY (szimbiotikus kolónia baktériumok és élesztő) segítségével. Ez a folyamat több napig vagy akár hetekig is eltarthat, és eredményeként egy savanykás, kissé szénsavas italt kapunk, amely gazdag probiotikumokban, vitaminokban és enzimekben. A kombucha rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a fáradtságot és a kimerültséget, miközben támogatja az immunrendszert és a szervezet egészségét. Különösen azok számára ajánlott, akik szeretnének elkerülni a koffeint, ugyanakkor természetes módon szeretnék növelni energiájukat.
3. Kombucha
A kombucha egy erjesztett, probiotikus ital, amelyet hagyományosan teából készítenek. Az elkészítése során cukrot és fekete vagy zöld teát erjesztenek egy ún. SCOBY (szimbiotikus kolónia baktériumok és élesztő) segítségével. Ez a folyamat több napig vagy akár hetekig is eltarthat, és eredményeként egy savanykás, kissé szénsavas italt kapunk, amely gazdag probiotikumokban, vitaminokban és enzimekben. A kombucha rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a fáradtságot és a kimerültséget, miközben támogatja az immunrendszert és a szervezet egészségét. Különösen azok számára ajánlott, akik szeretnének elkerülni a koffeint, ugyanakkor természetes módon szeretnék növelni energiájukat.