Nemcsak egészségesebb lesz a kenyér, de még fogyhatsz is vele, ha így fogyasztod

Mostanában egyre több olyan videós tartalmommal találkozhatsz a TikTokon, mely szerint a kenyér sokkal egészségesebb, ha fogyasztás előtt mélyhűtőben tárolod.
Tényleg érdemes hűtve tárolni a kenyeret?
Az ismét virálissá vált téma kapcsán most Duane Mellor dietetikus is elmondta a véleményét: a szakértő ismertette a videómegosztó portálon terjedő teória lényegét. A kenyérsütés következtében megkocsonyásodó és megdagadó élesztő könnyebbé teszi az emberi sejtek számára a glükóz megkötését, ami növeli az inzulinszintet. Ez előbb-utóbb az éhségérzet megnövekedéséhez, sőt hízáshoz is vezethet.
Ha viszont fogyasztás előtt mélyhűtőben tároljuk a kenyeret, a megdagadt élesztő összezsugorodik, az emésztőenzimek pedig nehezebben oldják fel, vagyis az emberi szervezet nehezebben jut hozzá a benne lévő cukorhoz.

Édességek, tejföl, túró, kefír és sajt is található az érintett termékek között - derül ki a Nébih által közzétett adatokból.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
