Lényegében az egész az alapvető kémiára vezethető vissza. "A kávé enyhén savas, pH-ja öt körül van, ami hozzájárulhat a hányinger és a hasi diszkomfort érzéshez azoknál, akik érzékenyek rá" - mondja Pasquariello. "Mivel a szódabikarbóna lúgos, pH-ja nyolc, segíthet a kávé általános pH-ját semlegesebb hetes szintre emelni, valamint általában véve segíthet a gyomorsav semlegesítésében." Más szóval, a szódabikarbóna lehet a mentőöv, amire a reggeleknek és a gyomrodnak szüksége van, hogy a kávé számos előnyét élvezhesd, kellemetlenségek nélkül.
Ahogy Pasquariello megjegyzi, csészénként egy apró csipetnyi - gondoljunk csak egy negyed teáskanálnyira - is megteszi a hatását anélkül, hogy a kávé ízét veszélyeztetné. Ha kétségeid vannak, kezdd kicsiben, csinálj egy ízpróbát, és nézd meg, hogyan jársz. "Ha néhány csészénél többet főzöl, megfontolhatod, hogy néhány csipetnyi, sőt, akár fél teáskanálnyi szódabikarbónát is hozzáadhatsz egy teljes kanna kávéhoz" - teszi hozzá.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Lényegében az egész az alapvető kémiára vezethető vissza. "A kávé enyhén savas, pH-ja öt körül van, ami hozzájárulhat a hányinger és a hasi diszkomfort érzéshez azoknál, akik érzékenyek rá" - mondja Pasquariello. "Mivel a szódabikarbóna lúgos, pH-ja nyolc, segíthet a kávé általános pH-ját semlegesebb hetes szintre emelni, valamint általában véve segíthet a gyomorsav semlegesítésében." Más szóval, a szódabikarbóna lehet a mentőöv, amire a reggeleknek és a gyomrodnak szüksége van, hogy a kávé számos előnyét élvezhesd, kellemetlenségek nélkül.
Ahogy Pasquariello megjegyzi, csészénként egy apró csipetnyi - gondoljunk csak egy negyed teáskanálnyira - is megteszi a hatását anélkül, hogy a kávé ízét veszélyeztetné. Ha kétségeid vannak, kezdd kicsiben, csinálj egy ízpróbát, és nézd meg, hogyan jársz. "Ha néhány csészénél többet főzöl, megfontolhatod, hogy néhány csipetnyi, sőt, akár fél teáskanálnyi szódabikarbónát is hozzáadhatsz egy teljes kanna kávéhoz" - teszi hozzá.