Sztárdiéta: ezt eszi Kate Hudson, hogy megőrizze irigylésre méltó formáit

Színésznő, üzletasszony és nem utolsó sorban édesanya – Kate Hudson élete percre pontosan ki van számolva. Ahhoz, hogy minden helyzetben – legyen az nehéz vagy könnyű – a topon legyen, magabiztosan kell viselkednie, és persze egészségesen kell étkeznie. Ennek „hogyanjáról” mesélt nemrég megjelent könyvében, a Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body című kötetben.
„Tiszta” menü
Cikkünkben nem ismertetjük az egész könyvet, csupán azt a részt, amelyikben Kate leírja egy heti menüjét. A szőke szépség a clean eating, magyarul tiszta, inkább tisztán étkezés híve: ez azt jelenti, hogy az élelmet a lehető legtisztább formájában igyekszik elfogyasztani, vagyis úgy, ahogy az a természetben megtalálható. Az étkezésből kizárja a feldolgozott élelmiszereket és a mesterséges adalékanyagokat, és semmiből sem falatozik sokat.
A clean eatingnek egyre több híve van, nem véletlenül; a szakértők szerint hatására csökken a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a kóros elhízás kockázata, valamint a káros szabadgyökök és a kórokozók pusztítása.
Ha egy remek tavaszi diétára vágysz, amivel úgy lendülhetsz formába, hogy nem éhezel, ráadásul elég vitamint és ásványi anyagot viszel be a szervezetedbe (mert ez a clean eating célja), akkor a színésznő menüje remek kiindulási pont lehet. Nem kell hozzá szigorúan ragaszkodni, hozzátehetsz, elvehetsz belőle, a lényeg, hogy legyen egy irány, amerre már most, tavasszal elindulsz – ha rendszeresen sportolsz, ahogy Kate is teszi (a színésznő imád jógázni, futni, úszni), nyárra biztosan remek alakod lesz!
Hétfő
Reggeli: zabkása diódarabokkal és mazsolával
Tízórai: egy banán
Ebéd: jégsaláta zellerrel, tormával, olívával, uborkával (ha fehérjét is szeretnél enni mellé, akkor tojással vagy csirkemellel)
Uzsonna: répa és zeller (extra fehérjének lehet humuszt is fogyasztani)
Vacsora: salátával, zöldségekkel töltött taco
Kedd
Reggeli: zabkása diódarabokkal és mazsolával
Tízórai: zöld smoothie zöld almából, banánból, spenótból, joghurtból
Ebéd: a maradék salátával, zöldségekkel töltött taco egy kis extra jégsalátával
Uzsonna: fél avokádó
Vacsora: amerikai vajdióból készült leves mandulatejjel, édesburgonya és saláta
Szerda
Reggeli: rántottás burrito
Tízórai: egy banán
Ebéd: grillezett lazac quinoával
Uzsonna: egy marék mandula
Vacsora: gluténmentes tészta zöldségekkel (cukkini, hagyma, paprika)
Fotó: womenshealthmah.co.uk
Oldalak
