A vörös húsok, mint például marha vagy sertés, nehezen emészthetők és terhelik a gyomrot, ami magasabb testhőmérsékletet eredményezhet. Ez különösen problémás lehet a magas külső hőmérséklet mellett, amikor a test már így is a hőszabályozással küzd. A vörös húsok magas fehérje- és zsírtartalma miatt a szervezet hosszabb ideig dolgozik az emésztésükön, ez pedig növelheti a test hőtermelését és energiaveszteséghez vezethet. Emellett a vörös húsok fogyasztása emésztési problémákat, például puffadást és nehéz emésztést is okozhat, ami kényelmetlenséget és energiahiányt eredményezhet a forró nyári napokon. Ezenkívül a vörös húsokban található nagy mennyiségű vas miatt növelhetik a test hőtermelését és a vérkeringést, ami szintén nem kívánatos a kánikula idején.
4/5
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Vörös hús
A vörös húsok, mint például marha vagy sertés, nehezen emészthetők és terhelik a gyomrot, ami magasabb testhőmérsékletet eredményezhet. Ez különösen problémás lehet a magas külső hőmérséklet mellett, amikor a test már így is a hőszabályozással küzd. A vörös húsok magas fehérje- és zsírtartalma miatt a szervezet hosszabb ideig dolgozik az emésztésükön, ez pedig növelheti a test hőtermelését és energiaveszteséghez vezethet. Emellett a vörös húsok fogyasztása emésztési problémákat, például puffadást és nehéz emésztést is okozhat, ami kényelmetlenséget és energiahiányt eredményezhet a forró nyári napokon. Ezenkívül a vörös húsokban található nagy mennyiségű vas miatt növelhetik a test hőtermelését és a vérkeringést, ami szintén nem kívánatos a kánikula idején.