A kánikula idején érdemes óvatosan bánni a csípős ételek fogyasztásával. A csípős ételek, mint például erős paprikák vagy fűszerek, hőtermelést okozhatnak a szervezetben, aminek következtében még inkább megemelkedhet a testhőmérsékletünk. Ez különösen a forró nyári napokon jelenthet problémát, amikor már magas a külső hőmérséklet is. Emellett a csípős ételek gyorsítják az anyagcserét, és fokozzák a verejtékezést, ami további folyadékveszteséghez vezethet. A kiszáradás elkerülése érdekében ezért ajánlott a csípős ételek helyett inkább könnyebb, hidratáló ételeket fogyasztani, amelyek segítenek megőrizni a test megfelelő hidratáltságát és hőszabályozását a nyári hőségben.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time --:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Csípős ételek
A kánikula idején érdemes óvatosan bánni a csípős ételek fogyasztásával. A csípős ételek, mint például erős paprikák vagy fűszerek, hőtermelést okozhatnak a szervezetben, aminek következtében még inkább megemelkedhet a testhőmérsékletünk. Ez különösen a forró nyári napokon jelenthet problémát, amikor már magas a külső hőmérséklet is. Emellett a csípős ételek gyorsítják az anyagcserét, és fokozzák a verejtékezést, ami további folyadékveszteséghez vezethet. A kiszáradás elkerülése érdekében ezért ajánlott a csípős ételek helyett inkább könnyebb, hidratáló ételeket fogyasztani, amelyek segítenek megőrizni a test megfelelő hidratáltságát és hőszabályozását a nyári hőségben.