Íme egy gyümölcs, amivel kiváltatod az egészségtelen sült krumplit - az íze ugyanolyan
Végre nem kell lemondanunk a sült krumpli isteni ízéről. Ehelyett egyszerűen és könnyen készíthetünk diétás köretet egy ázsiai gyümölcsfajtából.
Banán, de mégsem
Az eredetileg Délkelet-Ázsiából származó főzőbanán (plantain) egy évelő, lágyszárú növény, mely akár 15 méter magasra is megnőhet. Bő termést hoz, egy-egy banánfürt átlagosan 10 emeletes és elérheti akár a 40 kilogrammot is. Azért imádjuk, mert a sima mezei banánnál sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, így diétázók is bátran fogyaszthatják. A világ számos részén a krumplihoz hasonlóan elkészítve fogyasztják. Nagyon egészséges, gazdag B és C vitaminokban, ezen kívül káliumot és pektint is tartalmaz. A kálium csökkenti a vérnyomást, a pektin pedig emésztési problémák megelőzésében is hasznos. Ízét tekintve semmi köze a sima banánhoz, valójában nyers zöldséget idéző, ugyanakkor nyersen gyakorlatilag ehetetlen. Rendkívül magas a keményítőtartalma, ezért hőkezelés szükséges ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Főzés, sütés, grillezés után válik ehetővé. Magas hőfokon olyan ropogósra sült, mint a chips, így tökéletesen kiváltja a diétázók számára a sült krumplit. Hogy készítsd el pontosan? A galériára kattintva adunk pár tippet!
Lassan itt a nyár és a strandszezon, úgyhogy érdemes minden lehetőséget megragadnunk alakunk megtartásáért.