A meleg ételek hosszabb ideig biztosítják a jóllakottság érzését, mint hideg társaik, érdekesség azonban, hogy vannak olyan hideg finomságok, amelyek hozzájárulhatnak a testhőmérséklet emelkedéséhez. A fagylalttól például az ember szervezete először lehűl, később viszont felmelegítheti a testet, melynek oka az édesség magas zsír- és fehérjetartalma – ezek felmelegítenek minket belülről, miközben emésztjük a fagyit, hiszen a szervezet rengeteg energiát fordít a zsír megemésztésére, ami növeli testhőmérsékletünket is.
A meleg ételek hosszabb ideig biztosítják a jóllakottság érzését, mint hideg társaik, érdekesség azonban, hogy vannak olyan hideg finomságok, amelyek hozzájárulhatnak a testhőmérséklet emelkedéséhez. A fagylalttól például az ember szervezete először lehűl, később viszont felmelegítheti a testet, melynek oka az édesség magas zsír- és fehérjetartalma – ezek felmelegítenek minket belülről, miközben emésztjük a fagyit, hiszen a szervezet rengeteg energiát fordít a zsír megemésztésére, ami növeli testhőmérsékletünket is.