Az alkohol hozzáadása a fagylalthoz több szempontból is érdemes lehet, és nemcsak az ízek gazdagítására szolgál, hanem a fagylalt állagát és szerkezetét is pozitívan befolyásolhatja. Elsősorban az alkoholnak az a tulajdonsága, hogy nem fagy meg teljesen, ami azt jelenti, hogy hozzáadva a fagylalthoz, megakadályozhatja annak túlzott keménységét a fagyasztóban. Ezáltal a fagylalt lágyabb marad és élvezhetőbb textúrájú lesz. Természetesen, ha gyerekeknek készíted a fagylaltot, akkor érdemes inkább kihagyni belőle az alkoholt, de minden más esetben bátran csempéssz egy keveset a fagyiba!
A legtutibb tipp: az alkohol
Az alkohol hozzáadása a fagylalthoz több szempontból is érdemes lehet, és nemcsak az ízek gazdagítására szolgál, hanem a fagylalt állagát és szerkezetét is pozitívan befolyásolhatja. Elsősorban az alkoholnak az a tulajdonsága, hogy nem fagy meg teljesen, ami azt jelenti, hogy hozzáadva a fagylalthoz, megakadályozhatja annak túlzott keménységét a fagyasztóban. Ezáltal a fagylalt lágyabb marad és élvezhetőbb textúrájú lesz. Természetesen, ha gyerekeknek készíted a fagylaltot, akkor érdemes inkább kihagyni belőle az alkoholt, de minden más esetben bátran csempéssz egy keveset a fagyiba!