A legjobb házi fagylalt elkészítéséhez kezdjük a legfrissebb, legminőségibb alapanyagokkal. Egy közepes lábasban összekeverjük a 2 csésze tejszínt, 1 csésze teljes tejet és 2/3 csésze cukrot, majd közepes lángon forraljuk fel a keveréket, időnként kevergetve. Eközben egy vanília babot hasítunk és magját kikaparjuk, majd mindkettőt hozzáadjuk a láboshoz, és 10 percig hagyjuk ázni. Egy másik tálban 6 nagy tojássárgáját és a maradék cukrot összekeverjük, majd óvatosan és folyamatosan kevergetve lassan hozzáöntjük a forró tejszínes keverékhez. Ezután a lábast visszahelyezzük a tűzre, és közepes lángon főzzük, amíg a keverék besűrűsödik. Végül leszűrjük és lehűtjük a keveréket, amit aztán legalább 12 órán át vagy egy éjszakán át hűtőben tárolunk.
4/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
A legjobb recept
A legjobb házi fagylalt elkészítéséhez kezdjük a legfrissebb, legminőségibb alapanyagokkal. Egy közepes lábasban összekeverjük a 2 csésze tejszínt, 1 csésze teljes tejet és 2/3 csésze cukrot, majd közepes lángon forraljuk fel a keveréket, időnként kevergetve. Eközben egy vanília babot hasítunk és magját kikaparjuk, majd mindkettőt hozzáadjuk a láboshoz, és 10 percig hagyjuk ázni. Egy másik tálban 6 nagy tojássárgáját és a maradék cukrot összekeverjük, majd óvatosan és folyamatosan kevergetve lassan hozzáöntjük a forró tejszínes keverékhez. Ezután a lábast visszahelyezzük a tűzre, és közepes lángon főzzük, amíg a keverék besűrűsödik. Végül leszűrjük és lehűtjük a keveréket, amit aztán legalább 12 órán át vagy egy éjszakán át hűtőben tárolunk.