Itt a válasz: valójában ezért sírunk hagymapucolás közben

Nem kell magyaráznunk, miért az egyik legutáltabb konyhai feladat a hagymapucolás, ám azt valószínűleg a legtöbben nem tudják, mi az oka annak, hogy könnyezést vált ki.
Rendkívül irritáló
Habár sokan szeretnek főzni, amire inkább hobbiként, mintsem kötelességként gondolnak, azt azért nem túlzás kijelenteni, hogy a konyhához tartozó elfoglaltságok közé rengeteg olyan apró, időrabló tevékenység tartozik, amiért már jóval kevésbé rajongunk – legyen szó mosogatásról vagy a sütő kitakarításáról, mindig akad valami, amit szívesebben áthárítanánk másokra. Ám ha rangsorolni kellene a legkevésbé kedvelt teendők között, a hagymapucolás minden bizonnyal az élvonalbal lenne. Kifejteni sem szükséges, miért van ez így: amellett, hogy csak nagyon körülményesen tüntethető el a kellemetlen szag a kezünkről, a növény szinte tizedmásodpercek alatt képes „megríkatni”, ráadásul igencsak tartósan. De mégis mi áll ennek a hátterében? És ami tán még égetőbb kérdés: tehetünk-e ellene valamit? Részletek a galériában!
A hagyma és a fokhagyma nagyon hamar és könnyen megrohadhatnak, ha nem jól tároljuk őket, de szerencsére létezik egy trükk, mellyel akár fél évig is elállnak majd.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Healthline
Oldalak
