Nem egy fűszeren múlik a siker: ettől a titkos hozzávalótól lesz tökéletes az ünnepi forralt bor!

Az adventi időszakban mindenki szívesen kortyolgat el a karácsonyi vásárban egy 1-2 deci forralt bor, ám az ott kapható italoknál sokkal finomabb, amit otthon, házilag készítünk el. Mutatunk is hozzá egy receptet, amit egy titkos összetevő tesz különlegesen finommá!
Megbolondítja mindenki kedvenc forró italát
Nincs olyan felnőtt, aki ne szeretné a forralt bort, ami nem is csoda, hiszen az ízletes ünnepi ital a fűszereknek köszönhetően elképesztő aromával rendelkezik. Fő összetevője a vörösbor (de fehérborból is gyakran készítik), amit cukorral és fahéjjal, szegfűszeggel, narancshéjjal, szerecsendióval, néhányan kardamommal, vaníliával és citrommal ízesítenek, majd az egészet lassú tűzön melegítik anélkül, hogy az ital felforrna és elveszítené alkoholtartalmát. A végeredmény egy kellemesen meleg, fűszeres ital lesz, amely ideális választás a hideg téli napokon, és az ünnepi hangulatot is pikkpakk meghozza. Van azonban egy olyan titkos hozzávaló, amitől még finomabb lesz a forralt bor – galériánkból megtudhatod, mi az!
Bár az alábbi négy fűszert leggyakrabban az ünnepi időszakban vesszük elő, érdemes őket év közben is a konyhai polc elején tárolni, hiszen számos pozitív hatásuk van a szervezetünkre.