Így nem lesz fokhagymaszagú a kezed főzés után: 4 zseniális trükk, amivel könnyen megszabadulhatsz az intenzív aromától
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/fokhagyma_szeleteles_lead_123rf.png?itok=GpDmtW6I)
A fokhagyma nagyon ízletes és kifejezetten egészséges fűszernövény, erőteljes illata azonban nem mindig kellemes, ráadásul órákkal a főzés után is érezni lehet az ujjakon. Cikkünkben bemutatunk néhány pofonegyszerű trükköt, melyek segítségével gyorsan és könnyen megszabadulhatunk az intenzív aromától.
Hogyan semlegesítsük a hagymaszagot?
Nagyon sokan szeretik a fokhagymát, hiszen igazi ízbomba, és tulajdonképpen bármilyen ételhez jól passzol, sőt önmagában, megsülve is fogyasztható, de arról se feledkezzünk meg, hogy az egészségre gyakorolt hatása is vitathatatlan. Több mint huszonöt fajta hatóanyag – enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek – található meg benne, rengeteg antioxidánst juttat a szervezetbe, bizonyítottan jó hatással van a koleszterinszintre, erősíti az immunrendszert, valamint a szív- és érrendszert. Csupán egyetlen gond van vele: akár szeleteljük, daraboljuk vagy szétnyomjuk, jellegzetes illatát nehezen lehet eltüntetni az ujjakról, még akkor is, ha jó alaposan megmossuk a kezünket – ha azonban más praktikákhoz folyamodunk, a hagyma jelenléte könnyen eltüntethető. Galériánkban mutatunk négy egyszerű trükköt, amiket érdemes kipróbálni:
Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg a kajaszagú, sokszor már elviselhetetlen bűzű műanyag ételhordó dobozoktól – egy biztos, többé nem kell majd megküzdened ezzel a problémával!