Bele ne tedd ezeket az ételeket a fagyasztóba, katasztrofális lesz a végeredmény

A fagyasztás természetesen praktikus, és rengeteg előnnyel jár, de vannak olyan alapanyagok, amiket nem szabad így tárolni. Lehet valamelyikkel már pórul is jártál.

Persze nem tilos őket betenni, hanem inkább nem ajánlott

Az ételek lefagyasztása nem csupán kényelmes megoldás, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésének és a tápanyagok megőrzésének is az egyik legjobb módja.

A fagyasztás alapvető előnye, hogy lassítja a mikroorganizmusok szaporodását, így az ételek hosszabb ideig megőrzik frissességüket. Maradékokat gyakran teszünk el így, hogy azok végül ne landoljanak a kukában.

Fontos, hogy légmentes csomagolásban tegyük el az alapanyagokat, ételeket, különben a minőségük borzalmas lesz a felolvasztás és újramelegítés után. Vannak azonban olyan dolgok, amiket nem lenne szabad a hűtő fagyosabb részén tárolnod. Megmutatjuk a galériánkban, hogy mire figyelj!

A Bien listáján rögtön rajta van a zeller, amit ha fagyasztóba teszünk, akkor ernyedtté és puhává válik, az íze pedig pocsék lesz. A citromot és a citrusféléket se erőltessük a hűtő ezen részébe, mert puhává, pépessé válnak.
Kattints a további képekért!

Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
A Magyar Olimpiai Bizottság és Magyar Paralimpiai Bizottság hétfő este a Várkert Bazárban bemutatta azokat a ruhákat, amelyeket sportolóink a 2024-es párizsi olimpia megnyitóján viselnek majd, a...
Utazás
A hét elején ugyan csípősebb-esősebb napok köszöntöttek ránk, ám ennek mostantól vége: újabb felmelegedés veszi kezdetét, ami hamarosan az év első hőhullámába torkollik.
Lifestyle
Ha végleg száműzitek a hálóból ezt a bizonyos dolgot, az csodákat tehet a nemi életetekkel!