Ezért nincs már olyan ízük a gyümölcsöknek és zöldségeknek, mint 20-30 évvel ezelőtt

Egy friss tanulmány szerint indokolt az aggodalmunk - kiderült, mi okozza a zöldek "elíztelenedését".
A régi jó dolgokból már nem maradt semmi?
Veled is rendszeresen előfordul, hogy beleharapsz egy ínycsiklandónak tűnő, élénkpiros eperbe vagy más gyümölcsbe és zöldségbe, de a jellegzetes, megszokott íz nem társul már a falat mellé? Tényleg csak a nosztalgikus elégedetlenség szól belőlünk, amikor azt mondjuk: a régi jó ízekből már nem maradt semmi? Egyre többet panaszkodunk az alapanyagainkra, de felmerül a kérdés: tényleg van alapja az aggodalomra vagy csak a bosszankodó mentalitásunk szól belőlünk? Például az eperrel kapcsolatban sokan állítják, hogy napjainkban már nem annyira jó ízű, mint korábban. Szomorú, de egy friss tanulmány szerint ez az állítás történetesen igaz, ráadásul még az ízvesztés oka is egyértelműen beazonosítható. Részletek a galériára kattintva!
Meglehet, hogy már te is mindenféle csodadiétát kipróbáltál, hogy megszabadulj néhány makacs pluszkilótól, úgy tűnik viszont, hogy akad egy élelmiszer, amely duplájára növelheti esélyünket a fogyásra.
Leadfotó: 123rf.com