Éttermi fogások otthon, 10 perc alatt? - Teszteltük, nem lehetetlen!
Nem minden nap tartanak olyan sajtótájékoztatót, ahol nem csak ülni, figyelni, kérdezni kell, hanem főzni is. Legutóbb pontosan hasonló dolog történt velem: kötényt adtak rám, egy tűzhely elé állítottak, ahol teriyakis vadlazacot készítettem szezámos zöldségkörettel, és még finomra is sikerült. De miért lett belőlem séf 10 perc erejéig? A cikkből kiderül!
Akár egy étteremben
Tény, hogy nem mindenkinek adatik meg annyi idő és tehetség, amennyire szüksége lenne egy éttermi szintű fogás elkészítéséhez. Munka után fáradtak vagyunk sokat bíbelődni a konyhában, de persze az is előfordul, hogy hiába szánunk rá időt, közel sem olyan lesz az eredmény, mint amire számítottunk. Erre a problémára kínál megoldást a Gourmet Box prémium ételkiszállító cég, amely Európában egyedülálló tevékenységet végez.
„Arra törekszünk, hogy bárki el tudja készíteni otthon azokat az ételeket, amiket az éttermekben is meg lehet rendelni. Nem olyanok vagyunk, mint az átlagos ételkiszállító cégek: kreatív séfjeink előkészítik a fogásokat, majd minden hozzávalót kiszállítunk, és a megrendelőnek csak az a dolga, hogy befejezze a finomságot – ami mindössze 10-12 perc alatt megvan” – mondta el a Femcafénak Bartók Marcell, a cég tulajdonosa.
Tanúsíthatom, hogy a befejezés valóban nem igényel többet a fentebb említett időtartamnál. Nem vagyok egy konyhatündér, de még így is sikerült néhány perc alatt „összeütnöm” az isteni teriyakis vadlazacot szezámmagos zöldségekkel. Mondhatom, mindenki megnyalta utána a tíz ujját.