Vannak azonban olyan élelmiszerek, amiket ajánlott mindig, minden esetben megmosni fogyasztás előtt: ilyen például az összes ehető héjú gyümölcs és zöldség, de érdemes leöblíteni azokat a társaikat is, amelyeknek a héját, külsejét nem fogyasztjuk el, ugyanis hámozás közben könnyen rákerülhetnek a bőrről a baktériumok az ehető részre is. Így a banánt és a dinnyét sem árt megmosni, hogyan a csonthéjasokat sem, hiszen nem tudni, hogy a hámozott diót vagy mandulát hol tárolták, és hogyan szállították őket az adott áruházba. Az aszalt gyümölcsöket a biztonság kedvéért szintén mossuk át, ahogyan a konzervek tetejét is egészségünk érdekében.
6/6
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Vannak azonban olyan élelmiszerek, amiket ajánlott mindig, minden esetben megmosni fogyasztás előtt: ilyen például az összes ehető héjú gyümölcs és zöldség, de érdemes leöblíteni azokat a társaikat is, amelyeknek a héját, külsejét nem fogyasztjuk el, ugyanis hámozás közben könnyen rákerülhetnek a bőrről a baktériumok az ehető részre is. Így a banánt és a dinnyét sem árt megmosni, hogyan a csonthéjasokat sem, hiszen nem tudni, hogy a hámozott diót vagy mandulát hol tárolták, és hogyan szállították őket az adott áruházba. Az aszalt gyümölcsöket a biztonság kedvéért szintén mossuk át, ahogyan a konzervek tetejét is egészségünk érdekében.