Lifestyle

Szelíd fenevad a városi dzsungelben

A régi Goldberger textilgyár indusztriális épületét latin ritmusokkal és pezsgő élettel megtöltő Cut&Barrel a baszk konyha remekei mellett a legjobb hazai és külföldi borokkal várja vendégeit Óbudán.

Latin életérzés Óbuda szívében

A Cut&Barrel tulajdonosa az argentin származású, spanyol felmenőkkel is rendelkező Carlos Coelho, akinek az etyeki Haraszthy Pincészetet és az üzemeltetésükbe tartozó Matador éttermet is köszönhetjük, az étterem séfje pedig a korábban a világ számos fine-dining éttermében tapasztalatot szerző, brazil-portugál gyökerekkel rendelkező André Bicalho.

„Alapfilozófiánk, hogy az ételre és az étkezésekre közösségépítő erőként tekintünk” – vallja André, a baszkok ugyanis bevallottan imádnak jókat enni és ünnepelni, így talán nem meglepő, hogy a hangulatos baszk gasztronómia az elmúlt években Európa nagy részét meghódította.

Féktelen fieszta - a konyhában is

Az argentin-baszk kontakt konyhát képviselő Cut&Barrel valójában nem is bisztró, hanem salumeria/vineria, amely a szó szoros értelmében olyan delikátüzletet és borboltot jelent, ahol enni és inni is lehet.

A Cut&Barrel szezonális alapanyagokkal és modern konyhatechnológiával dolgozik, az étterem két legfontosabb alkotóeleme pedig – ahogyan azt a hely neve is sejteti – a magas minőségű húsok és a legkiválóbb borok.

Cut&Barrel argentin-baszk étterem - Femcafe

A világ különböző pontjairól érkező húsokból a steakek mellett kolbászt és felvágottakat is készítenek, a ház egyik specialitása pedig az ősi családi recept alapján készülő Charcuterie tál, amelyen érlelt mangalica különlegességeket szolgálnak fel. Bár a fő irányvonalat kétségtelenül a húsos ételek jelentik, az étlapon vegetáriánus fogásokkal is találkozhatunk, mint például a mangós-karfiolos Ensalada vagy a házi készítésű szarvasgombás-parmezánsajtos sültburgonya.

A borlapon szereplő borok az étteremmel szomszédos Winehub borközpontból érkeznek, ahol a magyar borászatok tételei kiegészülnek az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival, amelyek kiváló kísérői a grillételeknek.

Winehub válogatás a Cut&Barrel borlapján - Femcafe

A borok mellett az itallapon sok más tétellel, például koktélokkal, spritzekkel és piscóval (borpárlat) is találkozhatunk, ha pedig valami édesre vágynánk, a desszertek közül a ház specialitásának számító Tarta de queso (sajttorta) mellett Goxua-t vagy mangóhabos maracujakrémet is kóstolhatunk.

Tér a térben

A helyszín a minőségi ételeken és italokon túl további érdekességeket is tartogat számunkra: a Cut&Barrel falain belül hamarosan megnyitja kapuit az Epicurean névre keresztelt fine-dining étterem, amely a lélegzetelállítóan gyönyörű és letisztult enteriőr mellett egy látványkonyhával is rendelkezik, ahol háborítatlanul hódolhatunk a művészi szintre emelt étkezésnek, miközben testközelből figyelhetjük André Bicalho munkásságát.

Lead fotó: Zsolnai Péter

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jákob Zoltán milliárdjai természetesen már a Nagy Ő forgatása előtt is megvoltak. A celebvilágba akkor lépett be, amikor csatlakozott a TV2 műsorához.
Utazás
Völgyesi Gabi hátrahagyta Magyarországot, hogy belekóstoljon kicsit az amerikai kultúrába. Most elmondta itthon, hogy miket tapasztalt.
Sztárok
Ahogyan az várható volt, az Egyesült Királyságba látogató Harry nem találkozik a brit királyi család egyik tagjával sem, arra azonban senki sem volt felkészülve, III. Károly időközben milyen döntésre...