Szelíd fenevad a városi dzsungelben
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/catering-borvacsora.jpg?itok=svDx4C4O)
A régi Goldberger textilgyár indusztriális épületét latin ritmusokkal és pezsgő élettel megtöltő Cut&Barrel a baszk konyha remekei mellett a legjobb hazai és külföldi borokkal várja vendégeit Óbudán.
Latin életérzés Óbuda szívében
A Cut&Barrel tulajdonosa az argentin származású, spanyol felmenőkkel is rendelkező Carlos Coelho, akinek az etyeki Haraszthy Pincészetet és az üzemeltetésükbe tartozó Matador éttermet is köszönhetjük, az étterem séfje pedig a korábban a világ számos fine-dining éttermében tapasztalatot szerző, brazil-portugál gyökerekkel rendelkező André Bicalho.
„Alapfilozófiánk, hogy az ételre és az étkezésekre közösségépítő erőként tekintünk” – vallja André, a baszkok ugyanis bevallottan imádnak jókat enni és ünnepelni, így talán nem meglepő, hogy a hangulatos baszk gasztronómia az elmúlt években Európa nagy részét meghódította.
Féktelen fieszta - a konyhában is
Az argentin-baszk kontakt konyhát képviselő Cut&Barrel valójában nem is bisztró, hanem salumeria/vineria, amely a szó szoros értelmében olyan delikátüzletet és borboltot jelent, ahol enni és inni is lehet.
A Cut&Barrel szezonális alapanyagokkal és modern konyhatechnológiával dolgozik, az étterem két legfontosabb alkotóeleme pedig – ahogyan azt a hely neve is sejteti – a magas minőségű húsok és a legkiválóbb borok.
A Cut&Barrel szezonális alapanyagokkal és modern konyhatechnológiával dolgozik
A világ különböző pontjairól érkező húsokból a steakek mellett kolbászt és felvágottakat is készítenek, a ház egyik specialitása pedig az ősi családi recept alapján készülő Charcuterie tál, amelyen érlelt mangalica különlegességeket szolgálnak fel. Bár a fő irányvonalat kétségtelenül a húsos ételek jelentik, az étlapon vegetáriánus fogásokkal is találkozhatunk, mint például a mangós-karfiolos Ensalada vagy a házi készítésű szarvasgombás-parmezánsajtos sültburgonya.
A borlapon szereplő borok az étteremmel szomszédos Winehub borközpontból érkeznek, ahol a magyar borászatok tételei kiegészülnek az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival, amelyek kiváló kísérői a grillételeknek.
Magyar borászatok tételei az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival
A borok mellett az itallapon sok más tétellel, például koktélokkal, spritzekkel és piscóval (borpárlat) is találkozhatunk, ha pedig valami édesre vágynánk, a desszertek közül a ház specialitásának számító Tarta de queso (sajttorta) mellett Goxua-t vagy mangóhabos maracujakrémet is kóstolhatunk.
Tér a térben
A helyszín a minőségi ételeken és italokon túl további érdekességeket is tartogat számunkra: a Cut&Barrel falain belül hamarosan megnyitja kapuit az Epicurean névre keresztelt fine-dining étterem, amely a lélegzetelállítóan gyönyörű és letisztult enteriőr mellett egy látványkonyhával is rendelkezik, ahol háborítatlanul hódolhatunk a művészi szintre emelt étkezésnek, miközben testközelből figyelhetjük André Bicalho munkásságát.
Lead fotó: Zsolnai Péter