Baconnel diétázni? Igen! Így építsd be az étrendedbe a szalonnát, ha fogyni akarsz

Te sem szívesen mondanál le a diéta alatt az illatos és ropogós baconről? Talán nem is kell! Az alábbiakban megmutatjuk, hogy a fogyókúrával első hallásra nehezen összepárosítható szalonna hogyan illeszthető be egy egészséges étrendbe.
Kiegyensúlyozott étrend
Egyre több szuper- és turbódiétáról lehet olvasni, naponta nyilatkoznak hollywoodi sztárok, hogy milyen rendhagyó étkezési szokásokkal tartják formában magukat. Mivel szinte mindenki másra esküszik, nem nehéz elveszíteni a fonalat: tulajdonképpen miből és mennyit érdemes enni. A Tamási-Hús Kft. gondolt egy merészet, és utánajárt, hogy a fogyókúrával első hallásra nehezen összepárosítható bacon hogyan illeszthető be egy egészséges étrendbe. Először is kezdjük a számokkal! 100 gramm 12,5 gramm fehérjét és 39,2 gramm zsírt tartalmaz. És ami talán fogyókúra szempontjából a legfontosabb: egy dekányi szalonna 407 kalóriát rejt. Mielőtt rosszul lennénk a táplálék magas zsírtartalmától, eláruljuk, miért is fontos a szervezetünk számára a zsír. Nemcsak a sejtmembránok felépítésében és a hormonrendszer normális működésében játszik szerepet, az idegrendszerünk működéséhez is szükségünk van rá. Sőt, több olyan vitamin (A, D, E, K) is van, melyek zsírban oldódnak. A túlzott zsírbevitel azonban káros a szervezetünknek: nemcsak elhízást, hanem szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethet. Mi a megoldás? Lapozz és mutatjuk!
Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!
Leadfotó: 123rf.com, Fotó: Pinterest
Oldalak
