A szívbetegség kockázatának csökkentése érdekében kulcsfontosságú egy olyan étrend kialakítása, amely gazdag káliumban, magnéziumban, rostban, folsavban, telítetlen zsírokban, polifenolokban és antioxidánsokban. Mindezen szívbarát tápanyagok megtalálhatóak egy érett avokádóban. Magas tápanyagtartalmuk miatt egy 2022-es tanulmány szerint az avokádó fogyasztása összefüggésben áll a kardiovaszkuláris betegségek kockázatának 16-22%-os csökkenésével.
Csökkenti a szívbetegségek kockázatát
A szívbetegség kockázatának csökkentése érdekében kulcsfontosságú egy olyan étrend kialakítása, amely gazdag káliumban, magnéziumban, rostban, folsavban, telítetlen zsírokban, polifenolokban és antioxidánsokban. Mindezen szívbarát tápanyagok megtalálhatóak egy érett avokádóban. Magas tápanyagtartalmuk miatt egy 2022-es tanulmány szerint az avokádó fogyasztása összefüggésben áll a kardiovaszkuláris betegségek kockázatának 16-22%-os csökkenésével.