Cesar Sauza, bejegyzett dietetikus táplálkozási szakértő szerint az articsókavíz segíthet a puffadásban, egyeseknél viszont éppen ellenkezőleg, gyomorbántalmakat, vagy akár éppen még fokozottabb puffadást is okozhat. „Azoknál, akik bizonyos zöldségek fogyasztását követően tapasztalnak puffadást, mint például a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a kelbimbó, nem érdemes articsókavizet fogyasztaniuk, mert valószínűleg az csak tovább ront majd a helyzeten” – mondja. Továbbá, ha szorulással vagy rosthiánnyal küzdesz, Darlington javasolja, hogy kerüld az articsókavizet, és inkább egyél valódi articsókát, mivel a víz fogyasztásával éppen az articsókában megtalálható rengeteg rost nem kerül be szervezetünkbe.
Fotó: Pinterest
Cesar Sauza, bejegyzett dietetikus táplálkozási szakértő szerint az articsókavíz segíthet a puffadásban, egyeseknél viszont éppen ellenkezőleg, gyomorbántalmakat, vagy akár éppen még fokozottabb puffadást is okozhat. „Azoknál, akik bizonyos zöldségek fogyasztását követően tapasztalnak puffadást, mint például a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a kelbimbó, nem érdemes articsókavizet fogyasztaniuk, mert valószínűleg az csak tovább ront majd a helyzeten” – mondja. Továbbá, ha szorulással vagy rosthiánnyal küzdesz, Darlington javasolja, hogy kerüld az articsókavizet, és inkább egyél valódi articsókát, mivel a víz fogyasztásával éppen az articsókában megtalálható rengeteg rost nem kerül be szervezetünkbe.