Amit érdemes elkerülni, ha étterembe megyünk
Ha étterembe megyünk, akkor az sok esetben valamilyen különleges alkalomnak köszönhető. Ilyenkor szeretnénk a pénzünkért cserébe maximálisan jól érezni magunkat, amibe beletartozik a kellemes környezet, a finom ételek és a kifogástalan kiszolgálás. Íme, néhány tipp, amire érdemes odafigyelnünk, ha étteremben ebédelünk, vagy vacsorázunk!
1. Hétfői hal
Az étteremben mindig friss alapanyagokból dolgoznak, különös tekintettel a húsra és a halra. De hiába állítják azt, hogy naponta friss hal érkezik, hiszen a halpiac vasárnap nincs nyitva. Tehát ha az ember egy hétfői napon halat rendel, akkor nagy valószínűséggel a pénteki vagy szombati megrendelésből készült halat fogyasztja. Ez persze nem jelenti azt, hogy beteg lesz a három napos hal elfogyasztásától, de azért jobb félni, mint megijedni.
2. Specialitás
Ha olyan étterembe mész, amelynek jellegzetes profilja van, legyen az vegetáriánus vagy halas étterem, akkor mindig rendelj az ottani specialitások közül. Például ha egy olyan étteremben eszel, ahol sokféle hal és tenger gyümölcsei különlegességgel szolgálnak, akkor nem érdemes csirkét rendelni, mivel valószínűleg az nem lesz olyan ízletes, mint a specialitások. A csirke csak egy opció azok számára, akik nem szeretik a halat, de amennyiben így van, érdemes másik éttermet választani, mivel valószínűleg egy ilyen helyen eleve kevés csirkét rendelnek, így az is kérdéses, hogy mennyire friss a hús. Érdemes az étteremhez illő specialitást választani.
3. Akciós ajánlatok
Az akciós termékek általában olyan ételekből lesznek, amelyek nem fogynak jól, vagy hamarosan lejár a szavatosságuk. Ezekre külön felhívják a vendég figyelmét, reklámozzák az ételt és kedvezményes áron kínálják. Az éttermeken nagy a nyomás, hogy profitra tegyenek szert, ezért csinálnak ilyen akciókat, hogy minden elfogyjon, amíg emberi fogyasztásra alkalmas állapotban van. Tehát lehetőség szerint ne válasszunk akciós ajánlatot, hiszen ha maradékot akartunk volna enni, akkor otthon maradunk és nem megyünk étterembe.
4. A ház bora
Legyünk körültekintőek amikor bort rendelünk. A kimért bort, amit a legtöbb étteremben felszolgálnak, méretes üvegekben vásárolják és akár napokig, vagy hetekig is tárolják. Érdemes a legnépszerűbb borból rendelni, mert az nagyobb eséllyel új üvegből, vagy aznap kibontottból származik, esetleg egy bontatlan üveggel rendelni, ha egy teljes palack bort elfogyasztanánk a vacsora mellé. A ház bora valószínűleg egy olcsóbb, kevésbé zamatos fajta, így jobban megéri egy drágább, de finomabb fajtából rendelni, amit az orrunk előtt bontanak fel.