6 egészséges étel, ami akár mérgező is lehet a szervezeted számára

Azt gondolnánk, hogy az egyes egészséges ételekből korlátlan mennyiséget fogyaszthatunk, a minőségre pedig nem is figyelünk. Íme hat étel, aminél különösen érdemes elővigyázatosnak lennünk!
Fodros kel
Bár a következő élelmiszerek mind egészségesek, mégis fontos az elővigyázatosság és az, hogy honnan szerezzük be őket. Különösen igaz ez a fodros kelre, amelyben könnyen felhalmozódhatnak a különböző nehézfémek, amit a talajból szív fel, néhányukban pedig igen magas lehet az ólomszint is. Ha szereted ezt a káposztafélét, akkor időnként tarts egy kis szünetet, de egyébként nyugodt szívvel fogyasztható.
Friss tonhal
Annak ellenére, hogy gazdag Omega 3-ban, néhány kutató úgy véli, hogy az Atlanti-óceánból származó friss tonhal magas higanytartalommal rendelkezik, ami akár mérgezéshez is vezethet. Lapozz, folytatjuk!