3 különleges budapesti étterem ínyenceknek
A finom ételeket, csodás éttermeket mindenki szereti. Lássunk most 3 olyan helyet, ahol nem mindennapi, és talán nem mindenki ízlésének megfelelő ételeket tálalnak, de ezek az ínyencek, különlegességek kedvelőinek paradicsomai. Persze a kínálatban a válogatósabbak is megtalálják a nekik valót!
Buffalo Steak House
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Előételnek választhatunk tatárbeefsteaket, vagy roston sült békacombot, ám az igazi különlegesség csak ezután jön. Rengeteg féle-fajta steak, marhaszelet, bélszín közül választhatunk, de az ínyencek a nemzetek steakei között szemezgessenek. Rendelhetünk ugyanis tengeri cápa steaket, észak-amerikai vadlazacból készültet, gemenci szarvas steaket, vagy akár mustang ló steaket is.
További információ: buffaloetterem.hu
Lalibela Étterem
A főváros lassan tömve van kínai éttermekkel, kedvelt lett a francia konyha is, de olyan különlegességeket, mint például az afrikai ételek, még nem sok helyen szolgálnak fel. A VI. kerületben, a Jókai utcában található Lalibela Étterem azonban vállalkozott erre, itt elsősorban etióp ételkülönlegességeket találunk az étlapon.
Az egyszerűbbnek nevezhető afrikai ételek is ismeretlenek számunkra, ehetünk például Jant Sörba levest, mely egy marhacsontleves, vagy Orani báránykarajt, citromos báránysültet, az Alecha Wat pedig párolt zöldségeket jelent. Ám a vállalkozó szelleműeknek az étlap egzotikus ételeket felvonultató részét ajánljuk. Rendelhetünk krokodil ragut, esetleg borskéregben grillezett krokodil steaket. Ha inkább szárnyasra vágyunk, ne hagyjuk ki a struccból készült ínyencséget, de akár egy szelet kenguruhúst is kipróbálhatunk.
További információ: addislalibela.hu
Napfényes Étterem
Ha már kedveztünk a húsevőknek, nézzünk egy különleges vegetáriánus éttermet is. A Napfényes Étterem a 7. kerületi Rózsa utcában található, és első helyet foglal el a Dining Guide vega éttermeinek toplistáján. A kínálat nemcsak a húst mellőzi, az ételek ugyanis tojás- és tejmentesek is, tehát tisztán növényi alapanyagokból készülnek, melyek többsége bio termesztésből származik. Itt a szakácsok búzaliszt helyett tönkölylisztet, fehér cukor helyett nádcukrot, babkávé helyett pedig gabonakávét használnak.
A vega pizzák, tészták mellett kérhetünk rántott palacsintát, vagy grillezett szejtánszeletet, desszertnek glutén- és cukormentes kölesgombócot szójajoghurtos öntettel, és ezt a vacsorát nem koronázza meg jobban más, mint egy bio capuccino növényi tejszínhabbal.
További információ: napfenyesetterem.hu