Lifestyle

Neked is most érettségizett le a gyermeked? Akkor készülj, júliustól búcsút mondhatsz a családi pótléknak

Ha a gyermek sikeres érettségi vizsgát tett, már nem jár utána a családi pótlék, így júliustól azt nem is folyósítja a Magyar Államkincstár - tudta meg az Azénpénzem.hu.

Az egész családnak megnövekedett költségekkel kell számolnia

Nem jár tovább a családi pótlék, ha befejezi a gyerek a középiskolát, így a továbbtanuló diákok szüleinek nemcsak az emelkedő költségekkel kell számolniuk, hanem azzal is, hogy csökken a család bevétele. Az érettségi után ugyanis a családi pótlékot csak a tanév végéig, vagyis június végéig folyósítják. A jogszabály szerint ugyanis a családi pótlék (azaz iskoláskorúnál iskoláztatási támogatás) a tankötelezettség teljes időtartamára jár (ez ma már a 16. év betöltését jelenti), illetve addig, amíg a gyermek közoktatási intézményben tanul, de legfeljebb annak a tanévnek végéig, amikor betölti a 20. - sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. - életévét.

Lapozz tovább: a cikk a galériában folytatódik!

Noha családi pótlék nem jár az egyetemista gyerek után, a felsőoktatási intézményben továbbtanuló gyermek beleszámít az eltartottak számába. Vagyis ha van kisebb testvér (vagy más kedvezményezett eltartott), aki után még jár a családi pótlék, a szülő kérvényezheti, hogy a számításkor vegyék figyelembe az egyetemista diákot is. Ez azért lényeges, mert így magasabb összeget kaphatnak.
Kattints a további képekért!

Sokan nem akarják hosszú időre lekötni a pénzüket, ami érthető is. Ez most Magyarországon a legjobb megoldás, ha egy kis kamatra vágysz a megtakarításod után.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
Felejtsd el az edzőtermet! Ezzel a módszerrel otthon is könnyen elérheted, hogy feszesek legyenek a karjaid.
Lifestyle
Sztárok
A királyi család egykori séfjei, Darren McGrady hosszú évekig szolgált a palotában, korábban pedig elárulta, milyen fogásokat fogyasztottak gyerekként Diana fiai, Vilmos és Harry.