Valószínűleg sokan vagyunk úgy, hogy kedvenc kávésbögrénket nem feltétlen mossuk el minden használat után, hiszen abban a hitben élünk, hogy ennek semmiféle kockázata nem lehet egészségünkre nézve. Ez azonban nem igaz, ugyanis gondoljunk csak bele, hányszor érintjük meg a bögre felületét szánkkal, illetve kezeinkkel, és ezáltal mennyi baktériumot és szennyeződést viszünk fel rá. Fontos, hogy minden használat után öblítsük el csészéinket, mert akár már 45 perc is elég ahhoz, hogy a benne/rajta lévő maradékok által növekedésnek induljanak olyan gusztustalan dolgok, mint a penészgomba.
Bögrék
Valószínűleg sokan vagyunk úgy, hogy kedvenc kávésbögrénket nem feltétlen mossuk el minden használat után, hiszen abban a hitben élünk, hogy ennek semmiféle kockázata nem lehet egészségünkre nézve. Ez azonban nem igaz, ugyanis gondoljunk csak bele, hányszor érintjük meg a bögre felületét szánkkal, illetve kezeinkkel, és ezáltal mennyi baktériumot és szennyeződést viszünk fel rá. Fontos, hogy minden használat után öblítsük el csészéinket, mert akár már 45 perc is elég ahhoz, hogy a benne/rajta lévő maradékok által növekedésnek induljanak olyan gusztustalan dolgok, mint a penészgomba.