Tesztelték: 8 népszerű konyhai praktika, aminek elvileg működnie kellene
Az internet hemzseg az okos házi praktikáktól, de vajon mindegyik olyan hatásos, mint állítják? Tesztelték a trükköket, most mindegyikről lehull a lepel.
1. Hogyan vágjuk félbe mesterien a paradicsomot?
A Brightside.me nevű portál készített egy összeállítást arról, hogy valóban hatásosak-e az interneten rendkívül népszerű házi praktikák. Tesztelték az egyes trükköket és végre lerántották róluk a leplet. Az első példában a koktélparadicsomé a főszerep, hogyan lehet mesterien félbevágni két lapos tányér segítségével.
A módszer
A dolog lényege, hogy a képen látható módon két lapos tányér közé szorítjuk a koktélparadicsomokat, fogunk egy nagy és éles konyhakést, majd határozott mozdulatokkal "átsiklatjuk" a vágóeszközt a zöldségen. A második fotó kellőképpen tükrözi a negatív végeredményt: ez a praktika is csak a hírnevéből él, mert valójában nem hatásos.
2. Hogyan akadályozzuk meg, hogy kifusson a tej?
Ez a praktika hasonló a kóla-mutatóujj trükkjéhez, miszerint, ha nem akarjuk, hogy kifusson az ital a pohárból, álljuk útját a kezünk segítségével. A tej esetében is ugyanígy kell eljárnunk, csak fakanállal. Végeredmény: a módszer látványos ugyan, de tutira haszontalan.
3. Citromlével a barnulás ellen
A következő praktika abból a feltevésből indul ki, hogy a citromlé "tartósítja" a gyümölcsöket, így például megakadályozza, hogy az alma idő előtt megbarnuljon. A Brightside.me csapata ezt is kipróbálta, és végeredményben működik a dolog.