Hogyan hat a kollagén a bőrre?
A kollagénről nagyon valószínű, hogy még az is hallott, aki egyébként különösebben nem jártas a táplálékkiegészítők világában. Sőt, kollagént nagyon esélyes, hogy már évtizedekkel ezelőtt is nagy mennyiségben fogyasztottak eleink, maximum nem nevezték nevén a „gyereket”, de hogy élvezték az előnyeit. Az biztos.
Ha régen ment természetes forrásból, most miért nem?
Sokat ismételt tény, hogy manapság mind az élelmiszerek, mind a termények tápanyagtartalma jócskán átalakult, megváltozott, és ami az értékes összetevők arányát illeti, jelentősen lecsökkent. Vagyis hiába adottak látszólag ugyanazok a lehetőségek, mégsem beszélhetünk ugyanolyan hatásfokról.
A kollagén persze még így is bevihető természetes formában, például alaplé ivásával, vagy porcos részek rágcsálásával, ám ezek a variációk nem biztos, hogy mindenkinek étvágygerjesztőek. Plusz az alaplé elkészítése idő- és energiaigényes. Ezzel szemben a https://allnutrition.hu/Kollagen-k1089.html oldalon található, megvásárolható étrend-kiegészítők szedése pofonegyszerű, nem igényel különösebben sem időt, sem erőt, miközben az ezer százalékos hatás borítékolható. Azért ez a fajta laza könnyedség sokkal jobban passzol a napjainkban tapasztalható rohanós életvitelhez.
Mit kap a test a kollagéntől?
Rugalmasságot, könnyebbséget a mozdulatokban, hajlékonyságot, és mindezeknek köszönhetően fájdalommentességet is sok esetben. A kollagén képes beolajozni a megfáradt, leharcolt ízületeket, ínszalagokat, ezáltal a vázrendszer egészének koordinálására jótékonyan hat. Nemcsak akkor érdemes elkezdeni a pótlását, amikor már itt-ott fáj, amikor a rugalmatlanság érzete fizikális akadályozottságban is megmutatkozik. A kollagén rendszeres bejuttatása egyfajta prevenciónak is tekinthető, hiszen ha a szervezet számára rendelkezésre áll minden a rugalmassághoz, akkor nem kell eljutni a fájdalmak kialakulásához, illetve a nehezen kivitelezhető, kis terjedelemben megvalósuló mozdulatokhoz.
A táplálékkiegészítő fogyasztásától függetlenül, akik szeretik, továbbra is szürcsölhetik az alaplevet, vagy ehetik a zselatint, de ennél aligha akad jobban, gyorsabban hasznosuló kollagénforrás.