A Californiai Egyetem kutatói legújabb kísérletük során bizonyos ételekbe emberi sejteket rejtettek, majd betették őket a géllak megkötéséhez használt UV lámpa alá 20 percre. Észrevették, hogy az UV sugárzás hatására a DNS károsodott és mutálódott, ami növelheti az esélyt rákos megbetegedésekre. „Már 20 percnyi sugárzás után meghalt a sejtek 20-30%-a” – mondta Dr. Garshick – „Az UVA sugárzás pedig mélyebbre hatol, mint az UVB sugárzás, így nem is csupán a bőr legfelső rétegére van hatással.”
A Californiai Egyetem kutatói legújabb kísérletük során bizonyos ételekbe emberi sejteket rejtettek, majd betették őket a géllak megkötéséhez használt UV lámpa alá 20 percre. Észrevették, hogy az UV sugárzás hatására a DNS károsodott és mutálódott, ami növelheti az esélyt rákos megbetegedésekre. „Már 20 percnyi sugárzás után meghalt a sejtek 20-30%-a” – mondta Dr. Garshick – „Az UVA sugárzás pedig mélyebbre hatol, mint az UVB sugárzás, így nem is csupán a bőr legfelső rétegére van hatással.”