Zöldségekkel a rákos megbetegedések ellen

A daganatos megbetegedések kialakulásában szerepe lehet az öröklött genetikai állományunknak, de a stresszes életvitel, a szennyezett levegő, a helytelen táplálkozás, a káros szenvedélyek halmozása is mind hozzájárulnak a sejtek mutációjához.
A test regenerálásához és a betegségek leküzdéséhez az egyik legjobb út, ha a természetben keressük a segítséget. Ahogy a régi mondás tartja : „fűben-fában orvosság” ez különösen igaz a rákmegelőzés illetve a felépülés szempontjából is.
Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a növények fotoszintetizációjában részt vevő klorofill - ami a zöld színért is felelős - jótékony hatással van szervezetünk tisztulására, valamint az immunrendszerünk erősítéséhez is nagyban hozzájárul.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, esetünkben különösen a zöld színű zöldségek fogyasztása, ami nem mellesleg testünk PH egyensúlyára is kihat. A brokkoli, spenót, lucerna, petrezselyem, illetve a tengeri spirulina alga is nagy mennyiségben tartalmazzák az előbb említett vegyületet.
A vérképzés szempontjából meg kell még említeni egy elég mostoha sorsú növényt, a céklát, ami nem örvend hatalmas népszerűségnek, pedig valóságos vitamin- és ásványi anyag-bomba, amelyek mindegyikére szüksége van szervezetünknek a zavartalan működése érdekében, de a rák legyőzésében is fontos szerepet játszanak.
Fogyasszuk őket bátran, csempésszük be mindennapi étkezéseinkbe, hogy még sokáig jól érezzük magunkat a bőrünkben.
Oldalak

This is a modal window.