Ez a tartósítószer valóban rákkeltő a felvágottban? Utánanéztünk, és tényleg veszélyes
Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!
A szakértők alapból arra figyelmeztetnek, hogy kerüljük a felvágottakat
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének tanulmánya világított rá, hogy erősen kerülnünk kellene a feldogozott húsokat. A kolbász, a sonka, a virsli és a felvágottak fogyasztása ugyanis bizonyítottan rákkeltő.
Persze az orvosok és kutatók azért hozzá szokták tenni, hogy nem úgy kell ezektől félnünk, mint a tűztől, de nem árt mérsékelni a fogyasztásukat. Ha virsli mindig a reggeli, és mellé kolbász a vacsora, az nem fog segíteni a dolgon.
Most a Tesco egyik kiváló ízű termékét vizsgáltuk meg, hogy kell-e tartanunk tőle. A galériánkban mindent leleplezünk!
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy valaha diagnosztizálják nálad a kórt.