Sok ellentmondásos bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a tej hogyan befolyásolja a szív egészségét. Szerencsére most már tudjuk, hogy a zsír fontos eleme az egészséges étrendnek, a tej viszont igencsak bonyolult összefüggésben áll a szív egészségével. Néhány tanulmány szerint a tejtermékek csökkentik a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás kockázatát, ami valószínűleg az ital káliumtartalmának köszönhető, míg más tanulmányok szerint a telített zsírtartalom miatt magasabb a stroke kockázata, egyes kutatások pedig arra következtettek, hogy a tejfogyasztás és a szívegészség semmilyen kapcsolatban nem áll egymással. Akkor mi is az igazság? Összességében a legtöbb friss kutatás szerint a tejnek vagy enyhén előnyös, vagy semleges hatása van a szív egészségére, ezért ártani semmiképpen sem árthat, ha rendszeresen fogyasztjuk.
Támogatja a szív egészségét
Sok ellentmondásos bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a tej hogyan befolyásolja a szív egészségét. Szerencsére most már tudjuk, hogy a zsír fontos eleme az egészséges étrendnek, a tej viszont igencsak bonyolult összefüggésben áll a szív egészségével. Néhány tanulmány szerint a tejtermékek csökkentik a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás kockázatát, ami valószínűleg az ital káliumtartalmának köszönhető, míg más tanulmányok szerint a telített zsírtartalom miatt magasabb a stroke kockázata, egyes kutatások pedig arra következtettek, hogy a tejfogyasztás és a szívegészség semmilyen kapcsolatban nem áll egymással. Akkor mi is az igazság? Összességében a legtöbb friss kutatás szerint a tejnek vagy enyhén előnyös, vagy semleges hatása van a szív egészségére, ezért ártani semmiképpen sem árthat, ha rendszeresen fogyasztjuk.