Nem csoda, hogy imádjuk! 7 betegség, amire jó a sárgabarack
Emlékszem, gyerekkoromban mindig kilószámra tömtem magamba a sárgabarackot; kicsi volt, könnyű volt, és nagyon finom, így alig tudtam megálljt parancsolni magamnak. Még mindig imádom ezt a remek gyümölcsöt, és mivel pont szezonja van, összeszedtem, milyen betegségekre jó. Olvass tovább!
Véd a szembetegségektől
Jó hír, hogy a sárgabarackban karotinok, emellett A-vitamin és béta-karotin is rejlik, így hozzájárul a szem egészségének hosszú távú fenntartásához. Többek között véd a makuladegeneráció és a retinitis pigmentosa ellen, és megakadályozza a perifériás látás elvesztését is.
Csökkenti a rák kialakulásának esélyét
A sárgabarackban rengeteg antioxidáns van, így minél gyakrabban fogyasztasz belőle, annál több jót teszel a testedért. Az antioxidánsokban gazdag gyümölcs bizonyítottan segít a rákkeltő szabadgyökök elpusztításában, következésképpen csökken a daganatos megbetegedések kialakulásának esélye. Ha ránk hallgatsz, a magját is megeszed, mert a benne lévő B17-vitamin szintén hasonló hatással bír.
Óv a szívbetegségektől
A sárgabarackban rengeteg rost lakozik, tehát jobbat nem is tehetnél a szívedért, minthogy minden egyes nap eszel a gyümölcsből. A rostok azért óvják a szívet, mert csökkentik a rossz koleszterin, vagyis az LDL szintjét, és növeli a jó, vagyis az HDL szintjét. A benne lévő kálium pedig ahhoz járul hozzá, hogy az elektrolitok szintje kielégítő legyen, így biztosítva a szív izmainak egészséges működését.